עוגת אגסים
תבנית 24 משומנת קלות
תנור מחומם מראש 175 מעלות
מצרכים:
כוס וחצי קמח רגיל
3 ביצים בטמפ' החדר
כפית אבקת אפייה
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
130 גרם דנונה גריק (גביע)
חצי כוס מיץ תפוזים (אופציה)
3 אגסים קלופים פרוסים דק
לקישוט:
2 כפות סוכר לבן עם כפית קינמון
כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
נקלף שלושה אגסים ונפרוס אותם לפרוסות דקות מאוד ונפזר על פני העוגה.
נקציף (אפשר במיקסר יד) 3 ביצים עם חצי כוס סוכר במהירות נמוכה לערבוב החומרים בלבד.
נוסיף את השמן, היוגורט ותמצית הווניל ונמשיך להקציף במהירות נמוכה לערבוב החומרים.
ננפה קמח עם כפית אבקת אפייה, נקפל עם מרית עד לאיחוד החומרים.
נשפוך את העיסה בתבנית 24.
נערבב סוכר עם קינמון ונפזר על העוגה. (במידה ואתם לא אוהבים קינמון תוכלו לשים פחות מכפית או לא לשים בכלל)
נאפה את העוגה ב 175 מעלות כ 45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש והעוגה שחומה.
לקישוט:
ניתן לפזר אבקת סוכר כאשר העוגה מתקררת.
בתאבון!