top of page
מאפה בצק עלים בצורת שבלול ממולא בגבינות
המצרכים
בצק עלים מצונן שמרית (300 גר')
100גר' גבינה צהובה מגורדת
150גר' גבינה בולגרית/צפתית מפוררת (מלוחה)
150גר' גבינה לבנה או גבינה למאפים
כף קמח
ביצה
שומשום לקישוט המאפה
אופן ההכנה
מערבבים את הגבינות עם הקמח והביצה (משאירים כף מהביצה למרוח מעל המאפה)
פותחים את הבצק ומחלקים אותו ל- 3 מלבנים.
מורחים בכל קצה של מלבן שליש מהמלית ומגלגלים לכרוכית קטנה כאשר את סוף הבצק מכניסים מתחת לבצק כדי שלא יפתח זמן האפייה.
מניחים את הכרוכיות בצורת שבלול על נייר אפייה מעט משומן בתבנית אפייה גדולה.
מצפים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות מלמעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה או עד שהמאפה אפוי היטב וזהוב .
מגישים חם!
בתאבון!
bottom of page