כרוב ממולא מבוסס על טעמים ערבים בהשראה שלי אחרי אירוח בדואי בבית בזרזיר.
אורז, בשר בקר טחון, פטרוזיליה, כוסברה, שמן זית, עלי כרוב והרבה מיץ לימון ברוטב.
כלים: סיר רחב
ניתן לבשל את הכרוב בסיר ולהשתמש באותו סיר לתבשיל
כרוב ממולא בסגנון ערבי
מצרכים:
1 כרוב לבן גדול
למילוי הכרוב
כוס אורז קלאסי שטוף היטב כמה פעמים
חצי קילו בשר טחון
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית גדושה של מלח גס או מלח רגיל (אני השתמשתי במלח גס)
פלפל שחור לפי הטעם
1 בצל קצוץ קטן מאוד או מגורד בפומפייה או בפוד פרוססור
3 שיני שום כתושות למילוי
5 כפות שמן זית
רוטב:
2 כוסות מים חמימים
חצי כוס מיץ לימון מלימונים טריים
חצי כוס שמן זית
כף אחת אבקת מרק
כפית מלח גס אפשר גם מלח רגיל
פלפל שחור לפי הטעם
בתחתית הסיר
3 שיני שום שלמות
3 עגבניות פרוסות בתחתית הסיר יחד עם 3 שיני שום שלמות ומעל זה שמים את הכרוב הממולא
אופן ההכנה:
חותכים עד כמה שאפשר את הליבה של הכרוב, החלק הקשה, שנמצא באמצע הכרוב שמחבר בין העלים.
מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח (אפשר להשתמש באותו סיר לכרוב הממולא)
כאשר המים רותחים מכניסים את הכרוב ומבשלים כ 20 דקות או כאשר רואים, שהעלים מתחילים להיפרד.
מוצאים את הכרוב מהסיר, נותנים לו קצת להתקרר ומתחילים להפריד בין העלים בזהירות רבה.
אם העלים גדולים חותכים כול עלה לשניים וחותכים את החלק הקשה.
מערבבים את כול חומרי המילוי.
בכול עלה שמים כפית גדושה או מספיק מילוי שיתאים לגודל העלה מכוון שיש עלים גדולים וגם קטנים כך, שניתן יהיה לגלגל את עלי הכרוב לגליל צר והדוק מבלי, שהמלית תצא החוצה.
בתחתית הסיר לשים את פרוסות העגבניות יחד עם 3 שני שום שלמות.
מעל העגבניות לשים את הכרוב הממולא צמוד אחד לשני וכאשר אין מקום בתחתית הסיר ממשיכים לשים קומה שנייה.
שופכים את הרוטב מעל הכרוב הממולא ומביאים לרתיחה.
מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל בסיר סגור בערך 50 דקות.
ניתן לעשות את הכרוב ממולא רק עם אורז בלבד.
אם אתם לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה, ניתן להחליף לכול ירק שאתם אוהבים.
בתאבון!