top of page
סלט ביצים עם בצל ירוק ושמן זית
מתכונים רבים לסעודת ליל הסדר וחג הפסח מכילים כמות לא מבוטלת של ביצים. בהיותו סלט טעים, קל להכנה והולך נפלא עם מצות החלטתי לרשום את המתכון לסלט ביצים למי שעוד לא יודע.
מתאים למנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
החומרים:
7-6 ביצים קשות
2 - 3 בצלים ירוקים חתוכים לקוביות או 1 בצל לבן קצוץ דק (אני מכינה עם בצל ירוק, במשפחה של בעלי צביקה מכינים עם בצל לבן)
שמן זית לפי הטעם
מלח ופלפל שחור גרוס גס לפי הטעם (אני שמה רק מלח)
אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים הקשות במי מלח לפחות 10 - 12 דקות אחרי הרתיחה. מוצאים את המים ונותנים לביצים להתקרר מעט.
לקלף את הביצים ולמעוך את הביצים הקשות על ידי מזלג.
קוצצים את הבצל הירוק לקוביות קטנות.
מעבירים לקערה יחד עם הבצל ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
מגישים מייד או לאחר קירור.
אופציה: להוסיף 2 כפיות מיונז ו 1 כפית חרדל.
בתאבון!
bottom of page