top of page
מּלּאי
מלאי ברומנית: (Mălai) הוא מאפה רומני מסורתי זהוב, בין עוגה לפשטידה, אותו מכינים מקמח תירס וממוצרי חלב שונים.
המתכון מחברתי ברטה
חומרים
50 גרם חמאה רכה מומסת
1 כוס קמח תירס
1 כוס קמח תופח
½ כוס סוכר
1 קוטג'
1 שמנת חמוצה
4 גיל
4 ביצים
4 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה
לערבב חמאה מומסת עם החומרים היבשים
להוסיף את שאר המוצרים לערבב היטב.
לאפות בחום 170 (לא טורבו) 45-50 דקות או עד שהמלאי זהוב.
המלאי אמור לצאת רך אבל לא מדי.
המלאי מתקשה כשזה מתקרר
בתאבון!
bottom of page