top of page

מרק עוף

 

 

 

אין כמו צלחת מרק כשבחוץ קר. הוא מבריא וכל כך פשוט להכנה

 

כלי: סיר 8 ליטר

 

מצרכים:

 

חלקים של עוף – שוקיים או רבעים של עוף/כל מה שרוצים (אפשר גם שני כנפיים או עצם של עוף בנוסף)

 

2X קישואים

 

3X גזרים

 

ראש סלרי ואו שורש פטרוזיליה או גם וגם

 

X1 בצל

 

חצי צרור שמיר שטוף היטב

 

חצי צרור פטרוזיליה שטוף היטב

 

2 כפות גדושות של מלח

 

2 כפיות אבקת מרק עוף

 

 

אופן ההכנה:

 

לפני שמכינים את מרק העוף, להרתיח את חלקי העוף, ולשטוף במים קרים (במידה ולא רוצים שהמרק יהיה שמן, ניתן להסיר באותו זמן את העור).

 

קולפים את השורשים, הבצל והגזר, שוטפים היטב ומסירים שאריות חול. (אין צורך לקלוף את הקישואים).

 

בסיר גדול שמים את כל המרכיבים (בבסיס את חלקי העוף ומעל את הירקות).את צרור השמיר והפטרוזיליה קושרים בחוט תפירה או בד כדי שנוכל לאסוף את הירק בסוף הבישול.

 

ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.

 

אחרי הרתיחה להוסיף 2 כפות גדושות של מלח ולהנמיך לאש נמוכה, כשהמרק מעט מבעבע.

 

במידה ויש קצף אפרפר, מסירים את הקצף שנוצר בעזרת כף גדולה.

 

אחרי חצי שעה להוציא קצת נוזלים לכוס ולשים בכוס 2 כפיות אבקת מרק עוף, לערבב ולהחזיר לסיר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שעה.

 

אחרי בישול המרק אני נוהגת לסלק את הבצל, הפטרוזיליה והשמיר.

 

מגישים עם אטריות, או שקדי מרק או קרפלעך.

 

*  בפסח מגישים כמובן עם קניידעלך.  

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page