פשטידת גבינות בלי בצק
את המתכון קיבלתי מאימא של אביב איבון ז"ל, חמתה של בת אחות של בעלי.
כלי: תבנית לפשטידה עגולה משומנת
מחממים את התנור מראש ל 180 מעלות
מצרכים:
2 גביעים של גבינה לבנה 5% (500 גרם סה"כ)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 גרם גבינה צפתית 5% מעודנת או רגילה
5 ביצים
מלח לפי הטעם כי הגבינות מעט מלוחות (אפשר להוסיף מעט פלפל שחור) שמתי כפית מלח.
5 כפיות קמח רגיל
100 גרם מרגרינה רכה מומסת
50-70 גרם שומשום לקישוט (50 גרם שומשום = חצי כוס)
אופן ההכנה:
ממיסים את המרגרינה בכלי גדול בזהירות במיקרו.
טורפים את חמשת הביצים בקערה קטנה.
מפוררים את הגבינה הצפתית בצלחת נפרדת עם מזלג.
נותנים למרגרינה המומסת להתקרר בקערה הגדולה.
אחרי שמקררים מעט את המרגרינה המומסת שופכים לתוכה את הביצים.
מוסיפים את הגבינות, מלח והקמח, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.
מפזרים מעל התערובת את השומשום ואופים ב 180 מעלות כשעה או עד שהפשטידה שחומה.
בתאבון!