top of page

פשטידת גבינות בלי בצק

 

 

 

את המתכון קיבלתי מאימא של אביב איבון ז"ל, חמתה של בת אחות של בעלי.

 

 כלי: תבנית לפשטידה עגולה משומנת

 

מחממים את התנור מראש ל 180 מעלות

 

מצרכים:

 

2 גביעים של גבינה לבנה 5% (500 גרם סה"כ)

 

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

 

 

 

 

150 גרם גבינה צפתית 5% מעודנת או רגילה

 

5 ביצים

 

מלח לפי הטעם כי הגבינות מעט מלוחות (אפשר להוסיף מעט פלפל שחור) שמתי כפית מלח.

 

5 כפיות קמח רגיל

 

100 גרם מרגרינה רכה מומסת

 

50-70  גרם שומשום לקישוט (50 גרם שומשום = חצי כוס)

 

 

אופן ההכנה:

 

ממיסים את המרגרינה בכלי גדול בזהירות במיקרו.

טורפים את חמשת הביצים בקערה קטנה.

 

מפוררים את הגבינה הצפתית בצלחת נפרדת עם מזלג.

 

נותנים למרגרינה המומסת להתקרר בקערה הגדולה.

אחרי שמקררים מעט את המרגרינה המומסת שופכים לתוכה את הביצים. 

 

מוסיפים את הגבינות, מלח והקמח, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.

 

מפזרים מעל התערובת את השומשום ואופים ב 180 מעלות כשעה או עד שהפשטידה שחומה.

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page