מתכון העוף בתנור פשוט מאוד, עם תיבול בסיסי, שלא כולל השרייה. צליית עוף בתנור צריכה להיעשות בזהירות כדי לא לייבש את העוף.
ניתן להוסיף כמה תפוחי אדמה אם יש מקום בכלי בין חלקי העוף.
את המתכון קיבלתי מגיסתי הדסה.
כלי: אובאלי עם מכסה או כל כלי מתאים לתנור עם מכסה
לחמם את התנור ל 250 מעלות
מצרכים: רבעים או שוקיים או גם וגם/בהתאם לגודל הכלי
רוטב:
כוס מים בקלחת
3 כפות מלאות דבש
3 כפות מלאות ריבת מישמש
קטשופ
3 כפות רוטב סויה סיני של אוסם
3 כפות רוטב טריאקי של אוסם
פפריקה
פלפל שחור
1- 2 כפות אבקת מרק עוף
1- 2 שני שום קפוא
לחמם מעט את הרוטב, לשים את חלקי העוף בכלי ולכסות ברוטב, אם צריך להוסיף מים עד 3/4 מגובה מהעוף.
בכלי מכוסה לאפות 30 דקות בטמפ' 250 מעלות לאחר מכן להוריד ל – 200 מעלות לשעה נוספת, ואח"כ
ל - 180 מעלות לעוד שעה, בכל פעם רצוי להרטיב את הבשר ברוטב עם כף, או עם כלי העזר *Turkey Baster. כאשר העוף שחום מאוד אפשר להוציא מהתנור.
* ניתן לאפות חלק מהזמן (לא הרבה) במצב אפייה טורבו/גורם לעוף להשחים יותר מהר ולהיות ממש חום
צריך לבדוק מידי פעם אם העוף חום מספיק בגלל השוני מתנור לתנור וסוג כלי האפיה.
* ניתן להוסיף תפוחי אדמה וגזר במידה ויש מקום לכל המצרכים להיות בתחתית הכלי.
*Turkey Baster/כלי שעוזר להוציא נוזלים או להרטיב את העוף.
מצ"ב הלינק אודות הכלי כאן
בתאבון!