עוגת נוטלה
עוגת שלוש השכבות - מוס נוטלה, מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד מריר
אחד הקינוחים הכי קלים להכנה ואחד הטעימים שיש.
ממרח אגוזי הלוז נוטלה, שמיטיב לשלב בגאוניות איטלקית בין מחית אגוזי לוז לבין קקאו, הוא אחד הממרחים הפופולאריים בכ 75 מדינות בעולם. מעבר לכך שמדובר בממרח ממכר בפני עצמו, שאפשר לאכול עם כפית ישירות מהצנצנת, הוא גם נפלא בשימוש לדברי מאפה מתוקים.
תבנית עגולה מספר 26 במידה ועושים שני שלבים
תבנית מספר 27 במידה ועושים את השלב השלישי
החומרים הדרושים:
צנצנת 350 גרם של ממרח שוקולד נוטלה
4 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד מריר
מעט חלב או מים
סוכר
אופן ההכנה:
שלב ראשון
ממיסים תכולה של צנצנת נוטלה בתור סיר, על אש קטנה, עם קצת חלב או מכניסים את צנצנת הנוטלה למיקרו ומחממים כ 20 - 10 שניות או עד לריכוך. לממרח יש כיסוי מוזהב ויש להוריד את כל כולו לפני הכנסה למיקרוגל – לא להשאיר שאריות !
מקציפים את שתי השמנות המתוקות ללא סוכר עד שמקבלים בלילה יציבה.
מקפלים פנימה את הנוטלה שנמס עם הקצפת, מערבבים בזהירות, בעדינות ובאהבה עד שהשמנת מקבלת את צבע הנוטלה.
מעבירים לתבנית מספר 26.
מכניסים למקפיא לפחות לחצי שעה שעה.
שלב שני
ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם מעט חלב.
מקציפים קופסא אחת שמנת מתוקה עם כף סוכר.
מערבבים את שוקולד הלבן עם הקצפת בזהירות.
מוצאים את התבנית מהמקפיא אחרי לפחות חצי שעה ומוסיפים את התערובת של שוקולד הלבן והקצפת ושוב חוזרת התבנית למקפיא לפחות לחצי שעה.
שלב שלישי/לתבנית יותר גדולה מספר 27
ממיסים את 100 גרם שוקולד מריר עם קצת חלב או מים ומערבבים.
מחכים מעט, שהשוקולד יתקרר.
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם כף סוכר.
מערבבים/מקפלים את השוקולד מריר המומס עם הקצפת.
מוציאים שוב את התבנית מהמקפיא ומוסיפים את התערובת שוקולד המריר והקצפת.
מכניסים למקפיא לכל הלילה. אחרי שהעוגה קפואה ולפני שמכניסים את העוגה למקרר אפשר לפזר אבקת קקאו או לגרד שוקולד.
לפני ההגשה רצוי להוציא את העוגה למקרר לפחות ל 7 שעות.
טיפ
חשוב שתערובת השוקולד לא תהיה רותחת, אלא פושרת, חמימה, אבל לא חמה מידי, אך עדין ניתן לערבוב.
כאשר מערבבים כל פעם את השוקולד עם הקצפת צריך לערבב קצת מהקצפת לשוקולד ואחר כך להוסיף את כל הקצפת.
הדרך הטובה לפרוס עוגות מוס ועוגות שוקולד
3 שכבות מענגות, ממש לא קשה אבל צריך סבלנות, עדינות והרבה אהבה.
בתאבון!