טיפים לבישול ואפייה
זהו אחד מאותם משימות שרוב האנשים מניחים שהם כבר יודעים כיצד לבצע.
כמו עם רוב הדברים יש דרך נכונה לחתוך עוגה ויש את הדרך הלא נכונה.
לפעמים לא נראה, שהפטריות נקיות מספיק, כך שאם יש פטרייה מלוכלכת במיוחד, ניתן להשתמש במגבת בד או מגבת נייר לחה כדי לנגב את הלכלוך מכל פטרייה בודדת ובמהירות לייבש את הפטריות עם מגבת יבשה. בנוסף רצוי לקצץ את הסוף של הגבעול שעוזר להיפטר מעוד לכלוך של הפטרייה שעוזר לפטרייה להראות יפה יותר.
במתכונים רבים לדברי מאפה בייחוד מתכוני עוגיות משתמשים בחמאה בטמפרטורת חדר. חמאה רכה משתלבת בבלילת הבצק בקלות רבה יותר מאשר חמאה קשה. במקום לחכות שעות עד שהחמאה תתרכך ישנן מספר שיטות שניתן לרכך את החמאה.
סכין מחושלת קצבים/סכין קופיץ היא סכין רב תכליתית פנטסטית שמשמשת עבור רוב סוגי הקיצוץ וחיתוך. הסכין מתאימה למטבחים מקצועיים וביתיים, מאפשרת פעולת חיתוך יציבה, חיתוך ושבירה של עצמות. הלהב קשיח, רחב ועבה במיוחד כדי למנוע החלקה בזמן החיתוך וכדי לאפשר הכוונה בטוחה וקלה של הלהב בעזרת היד השנייה. הסכין משמשת אותי לקיצוץ סלט כבד קצוץ וסלט חצילים רומני.
צריך להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כשעה לפני שמתחילים להקציף. יותר קל להקציף חלבונים אם הם בטמפרטורת החדר.
ניתן גם להפריד בין החלמונים לחלבונים ורק אחר כך לתת להם לנוח בטמפ' החדר כשעה מהסיבה, שיותר קל להפריד בין החלמונים לחלבונים כאשר הביצה קרה.
בקטגוריית מנות עיקריות רשמתי היום מתכון לקישוא ממולא. שנים רבות ניסיתי להוציא את תוכן הקישוא בכפית קטנה עם עזרה של סכין, לא בהצלחה גדולה, עד שמצאתי בשווקים מכשיר ידני, 'קישואן' מכשיר פשוט ויעיל להסרה נוחה של ליבת קישואים, ללא פגיעה בשלמות הפרי.
מומלץ מומלץ........
המכשיר נקרא באמריקה Turkey Baster Set 2-pc..
המכשיר משמש אותי לכל הרטבים שמצטברים בבישול, כאלה שאני רוצה להוציא/לשאוב מהכלי הבישול ולשפוך החוצה או ברוב המקרים, רטבים, שנמצאים בכלי הבישול ובמשך האפייה או הבישול אני רוצה להרטיב את הבשר, העוף תפוחי האדמה או כל מזון אחר, שצריך לשמור, שישאר רטוב ולא יתייבש.
מתכונים רבים מתחילים מקילוף עגבניות, פעולה שרבים נמנעים ממנה.
איך עושים זאת בקלות ובמהירות?
כדי לקלף עגבניות בקלות עושים חריץ קטן בצורת איקס בכל עגבנייה בחלק התחתון. למי שרוצה להשקיע יותר מומלץ להסיר את העוקץ של העגבנייה בעזרת סכין חדה.
שוקולד הוא חומר גלם רגיש ולכן ההמסה שלו צריכה להתבצע בעדינות ובאיטיות.
וודאו שכל הציוד שאתם עובדים איתו יבש לחלוטין: הקערה, הכפות וגם הידיים שלכם. מספיק טיפה אחת של מים כדי לגרום לשוקולד כולו להתקשות ולהיהרס.
כלי רב תכליתי זה יהפוך לאחד הכלים השימושיים ביותר במטבח שלכם.
משתמשים בו כדי לאסוף ולהעביר מזון קצוץ ישירות מקרש החיתוך אל הסיר או למחבת, בלי להרים את קרש החיתוך כלל, בקלות וללא בלגן. בנוסף הכלי עוזר לסילוק כל פסולת מזון מקרש החיתוך לפח האשפה.
הכלי יכול לשמש לשמירת משטח העבודה נקי כאשר עובדים עם בצקים.
מבער בישול איכותי וקומפקטי שיעזור לכם בהכנת אחד הקינוחים המדוברים בעולם קרם ברולה ועוד מגוון רחב של קינוחים. המבער ידוע גם כמוצר מושלם להשחמת בשר. מתאים גם להכנת מאפה "מרנג", התכת גבינות ולהשחמת מגוון של תבשילים. שימושי גם לקילוף פלפלים והשחמת חצילים.
אין כמו מלפפונים חמוצים שמכינים לבד. הכנת מלפפונים חמוצים היא עניין קל. המלפפונים יוצאים פריכים, מבריקים, עם עושר טעמים וניחוחות ביתיים.
כלי:
צנצנת זכוכית 2 ליטר עם סגירה הרמטית וגומי בין המכסה לגוף כדי שלא יכנס אויר ויחמצן את התוצרת (אפשר גם צנצנת עם הברגה).
המלצות:
להשרות לפני החמצה במי קרח זה הפתרון שתמיד מצליח/לא חייבים אם אין זמן
סופלה (צרפתית: [soufflé]) הוא מאפה קליל ואוורירי, שעשוי מחלמונים וחלבוני ביצים מוקצפים בשילוב עם מרכיבים אחרים שונים שמשמשים כמנה עיקרית מלוחה או כקינוח מתוק.
לסופלה צריכים כלים אישיים חסיני חם או ספלי קפה מקרמיקה המתאימים לשימוש בתנור אפייה. הכלים צריכים להיות עם שוליים שמקבילים לתחתית, כדי שהתפיחה תהיה יפה וישרה.
כרוב ממולא
במקום לבשל את הכרוב לפני הכנת הכרוב הממולא, דרך נוספת להתעסק עם העלים של הכרוב היא להקפיא את הכרוב השלם בין 24 ל 48 שעות ולהפשיר במקרר 24 שעות או בחוץ לפני ההכנה והעלים יהיו גמישים. ההפשרה צריכה להיות איטית וארוכה, להניח בחוץ או במקרר לכל הלילה או יותר אם צריך, אחרת העלים נשברים ומתפוררים. להניח במסננת שכל המים יצאו.
כדאי להכין תמיד ממולאים יום לפני ההגשה, הטעמים מתגבשים יותר.
קצפת צמחית
קצפת צמחית היא מוצר דמוי שמנת מתוקה, ומהווה תחליף פרווה במקומות בהם רוצים להשתמש בשמנת להקצפה. בשונה משמנת מתוקה, רוב הקצפות הצמחיות ממותקות לכן כדאי לצמצם טיפה את כמות הסוכר במתכון.
קצפת צמחית לא ממש תתאים למאכלים פיקנטיים, פשטידות מלוחות או לרטבים.
במידה ואתם רוצים להשתמש בקצפת צמחית למאכלים מלוחים, חשוב לוודא שאכן הקצפת לא ממותקת ולא במתיקות עדינה.
אני אוהבת לבשל אבל יש כמה פעולות שהם קצת מעצבנות כמו לקצוץ בצלים או לקלף שום.
לפחות עם האחרון אין לי בעיות יותר בגלל העוזרת הידידותית שלי קולפן שום מסיליקון.
נכון שבהתחלה היו לי ספקות בקשר למוצר הזה, אבל המוצר באמת נפלא וכל כך פשוט.
המונח ציור בקפה/Latte Art "לאטה ארט" מתייחס לעיצובים המצוירים בעזרת חלב מוקצף על גבי משקאות מבוססי אספרסו. אומנות הציור בקפה התפתחה במקביל לעליית הפופולאריות של משקאות אספרסו משובחים בעולם.
ישנן שלוש דרכים ליצור ציורי קפה: האחת היא על ידי שליטה במזיגת החלב מקנקן ההקצפה לתוך המשקה, "ציור במזיגה חופשית".
משטח רידוד ולישת בצק. המשטח עשוי מסיליקון, ולכן לא זז בזמן העבודה. עוד תכונה נהדרת היא שמשטח הסיליקון מתנקה בקלות ומתגלגל עד לאחסון נוח. פשוט לגלגל את המשטח לכיוון ההפוך כדי לשטח כאשר אנחנו מוכנים להשתמש בו שוב. על המשטח מסומנות בדרך כלל מידות אורך וקוטר, טבלת השוואת נוזלים ועוד ...
לאוהבי כלי בית וגאדג'טים מקוריים למטבח Milk watcher "שלום בית" היא דיסקית עגולה מזכוכית שהיו מכניסים לסיר שבו הרתיחו את החלב, בימים שעוד היה צריך להרתיח את החלב. כשהחלב היה מתחיל לרתוח היה ה"שלום בית" משמיע קולות ומקשקש בתחתיתו של הסיר, וכך היו יודעים שהחלב רותח ויש לכבות את האש לפני שהחלב יגלוש ותחתית הסיר תישרף. קניתי את הכלי כשגרתי בקליפורניה, ראיתי את זה אצל
לפני שמתחילים
סיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור (הסיר צריך להיות גדול יותר מנפח החומרים).
אני משתמשת בסיר בקוטר 28 ס"מ נפח 11 ליטר.
מומלץ לקנות לפחות סיר אחד גדול שהוא פתרון אירוח להרבה אנשים. אם קניתם סיר להכנת חמין בתנור, הסיר צריך להתאים למידות התנור. מודדים את התנור ומשאירים לפחות 5 ס"מ מרווח מלמעלה ומלמטה וקונים את הגודל המכסימלי.
רובנו מכירים ויודעים עד כמה זה יכול להיות מתסכל וקשה להפריד בין החלבון לחלמון שבביצה.
יוקפיש דג הזהב הוא מוצר חדש מבית פלג דיזיין שבא להקל עלינו בהפרדת החלמון מהחלבון ללא מאמץ ובפעולת ואקום קלילה ופשוטה.
ליחצו על הדג, קרבו את שפתיו לחלמון, שחררו וראו כיצד החלמון נשאב פנימה לבטן הדג בעזרת הואקום שיצרתם.
מגרדת זו מתאימה לגרוד שוקולד, אגוזים וגבינות ישירות על גבי התבשיל או העוגה באמצעות סיבוב ידני של סכין הגירוד.
המגרדת מסייעת להעשיר בגבינה את המאכלים השונים, לעטר את העוגה בשבבי שוקולד מבלי לגרד לעצמכם את היד, מה שהופך את המגרדת הסיבובית בטוחה יותר לשימוש ממגרדת יד רגילה.
מעל גלגלת הגירוד, ידית הניתנת לכוונון לפי מידת הלחץ הנדרש להפעלה. ניתן לקבל במהירות וביעילות פתיתים גדולים, ולחילופין בהחלפת גלגל פשוטה ומהירה ניתן לקבל פתיתים דקים יותר המתאימים לקישוט סלטים או להמסה על פיצה חמה מאוד.
מגרדת זו מתאימה לגרוד שוקולד, אגוזים וגבינות ישירות על גבי התבשיל או העוגה באמצעות סיבוב ידני של סכין הגירוד.
המגרדת מסייעת להעשיר בגבינה את המאכלים השונים, לעטר את העוגה בשבבי שוקולד מבלי לגרד לעצמכם את היד, מה שהופך את המגרדת הסיבובית בטוחה יותר לשימוש ממגרדת יד רגילה.