פשטידת איטריות, בצל וגבינה
כלי לפשטידה
סיר גדול לבישול האטריות שמשמש לאחר מכן לערבוב התערובת/הכל בסיר אחד
מסננת לסינון האיטריות
מצרכים:
חבילת אטריות רחבות (400 גרם של אוסם או של כל חברה אחרת, ניתן להשתמש גם באטריות דקות)
50 גרם חמאה (לטיגון הבצל)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 ביצים טרופות
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
100-150 גרם גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
כל ההכנה של הפשטידה בסיר אחד גדול
משמנים תבנית קרמיקה או כל תבנית מתאימה לאפיית פשטידה
מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות
מבשלים את האטריות בסיר גדול עם מעט מלח/לא לבשל את האטריות עד הסוף, מסננים ומשאירים בצד.
באותו סיר גדול מטגנים את הבצל בחמאה עד שיזהיב ( לא יותר מידי), מוסיפים לתערובת את האיטריות וממשיכים דקה שתיים לערבב על
אש קטנה, סוגרים את האש ומוסיפים את 3 הביצים ומתבלים בכפית מלח ומעט פלפל לפי הטעם/ניתן להוסיף למי שרוצה גם כפית אבקת
מרק עוף, מכניסים לתערובת מחצית מהכמות של גבינה הצהובה וממשיכים לערבב/לא חייבים, מעבירים את התערובת לתבנית אפייה
משומנת ואת שאר הגבינה המגורדת זורים מלמעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ – 35 דקות או עד שהפשטידה
שחומה.
בתאבון!