פרגיות צלויות במרינאדה אסייתית
מנה קלה ומהירה, תהיה מוכנה תוך דקות לארוחה נפלאה
כלי: כל מחבת טפלון עדיף עמוקה
4-6 מנות
המרכיבים:
1 ק"ג נתחי פרגיות טריות/ניתן לחתוך לרצועות בעובי 2-3 ס"מ/אני חוצה לשני חלקים כל פרגית
פרוסת ג'ינג'ר קלופה באורך 3- 4 ס"מ, קצוצה גס/ אפשר לשים 2 – 3 קוביות ג'ינג'ר קפוא
3 - 2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס/אפשר 2 – 3 קוביות שום קפוא
*1 כוס כוסברה קצוצה דק/למי שלא אוהב כוסברה במיוחד אפשר לשים איזה כמות שרוצים
*1 כוס בצל ירוק קצוץ דק, כולל החלקים הלבנים
3- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3- 2 כפות דבש
3- 2 כפות רוטב טריאקי מוכן של אוסם או כל חברה אחרת
1 כף רוטב סויה בסגנון סיני של אוסם או כל חברה אחרת
2 כפות שמן שומשום או שמן קנולה/עדיף שמן שומשום, מעשיר מאוד את הטעם
להגשה:
אורז לבן מבושל/על כל כוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים וכפית מלח, להביא לרתיחה בסיר סגור, להוריד לאש קטנה ל 15 דקות בסיר סגור
*לפזר מעל קצת בצל ירוק קצוץ ועוד כוסברה קצוצה לקישוט
ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים כולל 2 כפות שמן שומשום, מלבד הפרגיות, ומערבבים, מוסיפים את נתחי הפרגיות, מערבבים כך שכל הנתחים יהיו מכוסים היטב במשרה. משאירים כך - מינימום רבע שעה, עד יממה אבל אז כבר אורזים בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר).
2. מחממים מחבת(במתכון המקורי נאמר לשים מעט שמן במחבת/אני לא שמה שמן), כשהמחבת חמה מאוד מוציאים מהקערה חלק מהנתחים - קל לעשות זאת במלקחיים - ומעבירים למחבת, כך שהנתחים יכסו את המחבת בשכבה אחת, וצורבים מעל להבה בינונית- גבוהה 3-5 דקות, או עד שהם עשויים/מזהיבים ועשויים. מוציאים וממשיכים לטגן כך את שאר הנתחים. אם נשאר משרה בקערה מוסיפים אותו למחבת אחרי שהוצאנו את נתחי הפרגיות הצלויים ומחממים קצת, כמה שניות, מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהוא הופך לרוטב סמיך. יוצקים על הפרגיות שבצלחת.
3. מגישים על אורז, ומפזרים מלמעלה עוד בצל או כוסברה.
* לשמור מעט מהכוסברה והבצל הירוק לקישוט מעל המנה.
בתאבון!