פשטידת בצל וגבינה צהובה
את הפשטידת הבצל לקחתי מהפינה של ליהי לפיד לפני שנים רבות רבות בזמן שכתבה לעיתון בחיפה. פשטידה מדהימה שאת המתכון שלה אני לא מפסיקה להכין, כרגיל עם שינויים קלים. פשטידה קלה להכנה בלי טיגונים מיותרים. רק לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות .............
טוב לאפות פשטידות יום לפני ההגשה.
תבנית עגולה לפשטידות
לחמם תנור אפיה ל 180 מעלות
מצרכים:
4 בצלים גדולים קצוצים
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
1 כפית מלח
פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף
אם רוצים אפשר להוסיף גם כפית מרק בצל
100 גרם גבינה צהובה מגורדת אפשר קצת יותר גבינה (50 גרם לשים בתוך העיסה ו – 50 גרם לפזר מעל הפשטידה)
אופן ההכנה:
לשמן את התבנית, לערבב את כול החומרים לשים את חצי כמות הגבינה הצהובה בתוך העיסה ולפזר מעל הפשטידה את מחצית השניה של גבינה צהובה.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 45 דקות או עד שהפשטידה שחומה.
בתאבון!