top of page

דג סלמון אפוי בתנור

את המתכון קיבלתי מדודתי חיה מחיפה. רוב הדודות בדרך כלל מבשלות ללא מידות, הכול לפי העין והיד. אצלי בדרך כלל הכול רשום על המיליגרם. במתכון הזה ניסנו ביחד איך שהוא להגיע לאיזה כמות מצרכים הכי קרובה שיש. מה שלא יהיה המתכון מאוד טעים.

 

 

כלי:

 

תבנית גדולה של תנור האפייה.

 

נייר אלומיניום עבה ורחב

 

 

 

מצרכים:

 

 

דג סלמון קפוא שהופשר

 

 

 

 

 

50 גרם חמאה לתמיסה ובנוסף מעט חמאה חתוכה לקוביות לפיזור מעל לאורך הדג

 

ראש שום כתוש או שום קפוא (ניתן לשים פחות שום, הכול לפי הטעם)

 

תבלין דג (אופציה)

 

חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה

 

שמן זית למריחה על הדג

 

כמה פרוסות דקות של עגבנייה

 

 

 

כמה פרוסות דקות של לימון טרי

 

 

אופן ההכנה:

 

לחמם תנור אפייה לחום גבוה 250 מעלות.

 

להפשיר את דג הסלמון ולשים מעליו מיץ לימון ומלח למשך 15 דקות.

 

מכינים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום, כך שלאחר העיטוף של הדג, היריעה לא תיצמד לדג, ויישאר מרווח שבו הדג יוכל להתבשל באדים כמו שצריך. (היריעה צריכה להיות בגודל כזה שתוכלו לרפד בה את תבנית התנור שלכם ועדיין יישארו משני הצדדים שוליים בגובה של 10 ס"מ לפחות). הרעיון הוא לבשל את הסלמון בתוך אוהל קטן שאתם מקימים בתנור שלכם, מדובר בסך הכול בעיטוף הדג ברדיד אלומיניום באופן לא הדוק, שישאיר מרווח קטן למעלה, לאדים.

 

שוטפים את דג, מייבשים כדי שלא יהיו נוזלים על הדג, מניחים את נתח הדג על נייר כסף כשחלק העור למטה.

 

מורחים את הדג בשמן זית.

 

 

תמיסה:

 

ממיסים את החמאה, מוסיפים את השום הכתוש/או הקפוא, הפטרוזיליה הקצוצה ואם משתמשים בתבלין הדג, מוסיפים גם אותו.

 

למרוח את התמיסה מעל דג הסלמון. להניח מעל את פרוסות הלימון, פרוסות העגבנייה וקוביות החמאה לאורך הדג.

 

עוטפים את הדג בתוך נייר הכסף וסוגרים היטב מסביב לדג.

 

מכניסים את הדג לתנור מחומם מראש ל 250 מעלות למשך 10 דקות.

 

להנמיך את הטמפ' ל 180 מעלות ואופים כ 3/4 שעה.

 

 

חשוב:

 

מידי פעם לפתוח את נייר האלומיניום להוציא נוזלים וחלק מהנוזלים להרטיב את הדג.

אני משתמשת להוצאת הנוזלים והרטבה של הדג בכלי שפרסמתי באתר בשם Turkey Baster (נמצא בבלוג וגם בעמוד של המלצות לבית)

 

 

לקראת סוף האפייה פותחים את נייר האלומיניום, מעלים את הטמפ' ל 200 מעלות לעוד בערך כ 5 דקות של אפייה, כדי לייבש מעט מעט את הדג.

 

מוציאים מהתנור מניחים על צלחת הגשה או חותכים לחתיכות בגודל המנה הרצויה, שמים על צלחת אישית ומגישים.

 

* במידה ואנחנו רוצים שהדג יישאר חם עד הארוחה, אחרי האפייה עוד לפני שמייבשים את הדג, מורדים את חום התנור לטמפ' מאוד מאוד נמוכה ודואגים שהדג לא יתייבש.

 

* ניתן להגיש את הדג כמנה ראשונה או כמנה עיקרית עם תוספות.

 

 

 

בתאבון!

 

 

 

 

{my private collection}

אוסף פרטי

a place for things i love

 

  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
bottom of page