פשטידת פטריות טריות, גבינה צפתית וקוטג'
פשטידה פשוטה שמכינים בקלי קלות עם פטריות שמפיניון טריות, גבינה צפתית מגוררת וקוטג'.
תבנית עגולה מס' 25 - 24/ככל שהתבנית תהיה יותר גדולה כך הפשטידה תהיה יותר נמוכה
מצרכים
2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות חתוכות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם/הגבינות מלוחות, לכן לא צריך הרבה מלח
3 ביצים
2 גביעי גבינת קוטג'
200 גר' גבינה צפתית 5% פיראוס, מגוררת מפוררת
70 גר' קמח=חצי כוס קמח
כפית אבקת אפייה
מעט פירורי לחם לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנקים את הפטריות וחותכים.
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד בערך 5 – 4 דקות עד שהן
מגירות נוזלים ומצטמקות מעט.
מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
מצננים.
מעבירים את התערובת הקרה לקערה גדולה ומוסיפים 3 ביצים, 2 גביעי קוטג', צפתית מגוררת, חצי כוס קמח וכפית אבקת אפייה ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים מעט פירורי לחם מעל ואופים בתנור מחומם מראש ל – 180 מעלות במשך כ-45 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת וכאשר נוגעים בה היא קשה.
בתאבון!