שרימפס ברוטב חמאה, שום, פטריות ובצל ירוק
מנה קלה וטעימה שבעלי צביקה מכין
מצרכים:
1/2 ק"ג שרימפס, בגודל בינוני, קלופים שטופים ומנוקים. (אני משתמשת בשקית מופשרת של שרימפס קפוא וקלוף מסוג
בלאק טייגר/Black Tiger Shrimp)
1/2 ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
5 בצלים ירוקים חתוכים ל 2-3 ס"מ אורך
150 גרם חמאה
1/3 כוסית יין לבן יבש
3 שיני שום כתוש או לפי הטעם (אפשר גם שום קפוא)
1 כף שטוחה מלח (לפי הטעם)
לימון חצוי
ההכנה:
על אש בינונית מחממים מחבת גדולה, ממיסים 75 גרם מהחמאה, ומוסיפים את הבצל הירוק. לאחר שהבצל מתרכך מעט
(2-3 דקות), מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. לאחר 1-2 דקות, מוסיפים את הפטריות ואת שאר החמאה ומכסים. כשהפטריות מתרככות בערך כ 2-3 דקות.,מוסיפים את המלח, היין ולאחר כדקה מוסיפים את השרימפס ומכסים. לאחר 2- 3 דקות או עד שהשרימפס מקבל גוון אדמדם סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.
מומלץ להגיש את המנה עם בגט טרי
בתאבון!